Sådan indretter du din stue

Tiden hvor stuen blot var stedet, hvor man have tv’et og møbler foran er passé. Stuen er nu familiens samlingspunkt og især i Danmark med de lange kolde nætter inden for, er det vigtigt at gøre stuen til et centralt behageligt omdrejningspunkt for hjemmet, så det igen gøres attraktivt, at benytte stuen som hjemmets hjerte.

Når man indretter sin stue er det først og fremmest vigtigt, at finde ud af hvad ens formål med stuen er i forhold til beboerne i hjemmets behov.

Skal sofaen eller spisebordet være det centrale omdrejningspunkt i stuen og hvordan skal møblerne være placeret i forhold til hinanden? Der er mange forskellige måder hvorpå en stue kan indrettes. Der er dog et par fælles regler, som gælder generelt for alle stuer.

Ro og komfort er de vigtigste elementer i en stue. Stuen skal være et rum hvor man føler sig godt tilpas op til flere timer af gangen. For sofaer og lignende møbler er det en god ide, at placere det sålædes, at ryggen er op mod en væg til at skabe tryghed.

Ligeledes er det godt, at kunne kigge ud af rummet fra de centrale siddepositioner for, at skabe ekstra tryghed og en ’åbenhed’ fra stuen.

Møblerne skal samtidig placeres, så de ikke er i vejen for gangstier.

Farvevalg gør alt for en stue og der kan tit være gevinst ved, at eksperimentere med farverne i stuen, især ved lidt dybere farver, som er med til at skabe en stemning væk fra de skrigende og kliniske farver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
Website